12:36 01.08.2019

Суд двічі відмовив в арешті будинку, кафе та землі в Безрадичах, що належать Ющенку

2 хв читати
Суд двічі відмовив в арешті будинку, кафе та землі в Безрадичах, що належать Ющенку

Печерський районний суд Києва двічі відмовив слідчому Генеральної прокуратури України в клопотанні про арешт майна третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка.

Як повідомляє видання "Судовий репортер" із посиланням на рішення суду, одне з них 9 липня виніс суддя В'ячеслав Підпалий, друге 25 липня - суддя Віталій Писанець.

Згідно з інформацією, 24 травня на Ющенка було складено письмове повідомлення про підозру в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем. 28 травня постановою прокурора матеріали стосовно Ющенка виділено в окреме провадження, 4 червня йому було повідомлено про підозру за ч.1 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

"Ідеться про заволодіння комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір’я" за попередньою змовою групою осіб з прем’єр-міністром, міністром охорони навколишнього середовища і головою НАК "Надра України". Вартість майна оцінюється у 540 млн грн. Але суд не отримав жодних документів на підтвердження цього. Натомість у договорах міни між ТОВ "Медінвесттрейд" і НАК "Надра України" зазначено вартість 93 млн і 91,7 млн грн. Це унеможливлює для суду перевірку обґрунтованості висунутої підозри", - йдеться в повідомленні.

Слідчий просив заарештувати майно Ющенка для забезпечення можливої конфіскації в майбутньому. Але суд не отримав даних, що Ющенко намагається відчужити своє майно.

Крім того, розпорядження Ющенка від 2007 року не було скасоване, а договір між ТОВ "Медінвесттрейд" і НАК "Надра України" в 2007 році незаконним у судовому порядку не визнавався.

Суддя Писанець також вважає, що оскільки після виділення матеріалів ідеться про кримінальне провадження 2019 року, то справа є підслідною НАБУ, а порушення правил підслідності передбачає визнання доказів недопустимими.

У рішенні від 9 липня подається список майна Ющенка. Це чотири земельні ділянки на території с. Старі Безрадичі Обухівського району Київської області, також половина з 17 ділянок у Нових Безрадичах, кафе з житловим приміщенням, два житлові будинки, один із них - з господарськими будівлями та спорудами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА