14:52 01.08.2019

Луценко проводить наради, зокрема у справі суддів ОАСК

2 хв читати
Луценко проводить наради, зокрема у справі суддів ОАСК

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вже повернувся на роботу і в четвер проводить наради, зокрема у кримінальному провадженні, що стосується суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"... сьогодні генпрокурор проводить кілька нарад, зокрема у справі суддів ОАСК", - написала Сарган на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Вона також зазначила, що Луценко з друзями відпочивав у Провансі (Франція). "Подорожуючи регіоном на авто, в одному із ресторанів міста Горд Луценки з друзями зупинилися пообідати", - написала Сарган.

Раніше у четвер Луценко повідомив, що провів 10-денну відпустку в Провансі.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду м. Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбувалися у рамках розслідування можливого здійснення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА