15:24 01.08.2019

У парламенті Японії вперше з'явилися паралізовані депутати

2 хв читати
У парламенті Японії вперше з'явилися паралізовані депутати

1 серпня в засіданні парламенту Японії вперше брали участь два недавно обраних депутата з важкими формами інвалідності - 61-річний Ясухіко Фунаго і 58-річна Ейко Кімура. Як зазначає BBC News, обидва прикуті до інвалідних колясок і майже повністю паралізовані.

Вони пройшли в верхню палату парламенту за підсумками виборів 21 липня. Обидва представляють створену в квітні партію "Рейва Сінсенгумі", завдання якої - кидати виклик істеблішменту і усталеним нормам і допомагати тим категоріям громадян, права яких обмежувалися в традиційному суспільстві.

У Фунаго бічний аміотрофічний склероз, або хвороба Лу Геріга. Хвороба прогресувала з 2000 року, зараз він паралізований і може розмовляти тільки через комп'ютер і за допомогою асистента. У Кімури параліч з дитинства, зараз вона володіє тільки правою рукою. Обидва використовують укрупнені версії інвалідних крісел на колесах і обидва потребують постійної присутності помічників.

З 28 липня в будівлі парламенту почали облаштування їх робочих місць та інфраструктури для доступу в зал пленарних засідань. Їх місця в залі визначили в задньому ряду поруч з виходом, для цього звідти демонтували зайві крісла. Їх обладнали розетками для зарядки крісел і медичного обладнання, повідомляло Kyodo News. В останній раз в парламенті пристосовували місце для депутата з ослабленим зором, щоб він міг читати документи на шрифті Брайля, нагадало агентство. Пандуси для інвалідного візка в будівлі обладнали ще в 1977 році, коли в парламент обрався 82-річний політик, прикутий до крісла.

За даними уряду Японії, в країні зараз живе 9,63 мільйона чоловік з інвалідністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА