16:02 01.08.2019

Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

2 хв читати
Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

Підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" у с. Губщина Валківського району Харківської області Костянтина Рапоту оголошено в розшук, оскільки він переховується від органів досудового слідства.

"Співробітники слідчого управління ГУ НП у Харківській області розшукують Рапоту Костянтина Олексійовича, 1985 року народження, уродженця села Мельникове Валківського району Харківської області, який переховується від органів досудового розслідування", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Харківській області.

Рапоту підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, спроба захопити сільгосппідприємство "Маяк" сталася 23 липня близько 23:00, але їй запобігли правоохоронці.

Поліція затримала 46 осіб, серед яких громадяни Російської Федерації та жителів тимчасово окупованих територій. У затриманих було виявлено й вилучено три димові шашки, чотири газові балончики, три ліхтарики-шокери, мисливський, розкладний, а також кухонні ножі тощо. Усім затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.

За заявою керівника сільгосппідприємства до ЄРДР також внесено зведення про здійснення шахрайства та підроблення документів з метою незаконного заволодіння майном (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

26 липня Київський райсуд Харкова узяв одного підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, а ще 45 обрав запобіжний захід у вигляді часткового нічного домашнього арешту.

30 липня місцевий інформаційний сайт Newsroom оприлюднив відеозвернення Рапоти, в якому той стверджує, що є законним керівником "Маяка", відкидає звинувачення в рейдерстві і називає затримання 46 осіб, яких, за його словами, було найнято для охорони території, незаконним. Рапота також просить прокурора Харківської області Юрія Данильченка об'єктивно розслідувати кримінальне провадження і на час слідства відсторонити від обійманих посад начальника Валківського відділу поліції Ярослава Жидовцева та керівника слідчого відділу Валківського ВП Володимира Стародубцева.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА