16:02 01.08.2019

Український інститут національної пам’яті оскаржив перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

2 хв читати
Український інститут національної пам’яті оскаржив перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

Український інститут національної пам'яті (УІНП) подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування рішень Київради про перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна на проспекти Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно.

"Вважаємо, що судом першої інстанції під час розгляду справи по суті та прийняття рішення суду першої інстанції було неправильно застосовано норми матеріального права та порушено норми процесуального права, не доведено обставини, що мають значення для справи, які суд першої інстанції визнав встановленими, а висновки, викладені у рішенні суду першої інстанції, не відповідають обставинам справи", - йдеться в апеляційній скарзі, текст якої наводить прес-служба Інституту нацпам'яті.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" юрист УІНП Сергій Рябенко зазначив, що скаргу було подано 31 липня.

"Коли будуть слухання, поки що невідомо - ще термін на оскарження не минув. Очевидно, вже у вересні, не раніше", - розповів він.

Як повідомлялося, 25 червня Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно.

Директор УІНП Володимир Вятрович заявив про намір подати апеляцію на це рішення. Мер Києва Віталій Кличко, у свою чергу, заявив, що на рішення Окружного адмінсуду буде подано апеляцію. Він також анонсував повторне ухвалення Київрадою відповідних рішень про перейменування цих двох проспектів.

7 липня 2016 року Київська міська рада перейменувала Московський проспект на проспект ім. Степана Бандери. За це рішення проголосували 87 із 97 присутніх на засіданні депутатів столичної міськради, проти не висловився ніхто.

Того самого дня на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію "не допустити перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери і присвоїти йому нейтральну назву", пізніше петиція набрала необхідні для розгляду владою міста 10 тис. голосів. Влада Києва відхилила цю петицію в зв'язку із фальсифікацією голосування.

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича ("за" - 69 депутатів із 120). Окружний адмінсуд Києва 12 червня того самого року заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту, а Апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА