16:10 01.08.2019

Ситуація з вірусом сказу в Росії не поліпшується

1 хв читати
Ситуація з вірусом сказу в Росії не поліпшується

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) попереджає про високі ризики зараження вірусом сказу в Росії.

"Протягом останніх років на більшості території Російської Федерації відзначається погіршення епізоотичної обстановки щодо сказу; з'являються нові осередки в дикій природі; збільшується популяція бездоглядних собак і кішок у населених пунктах. Через це не знижується кількість осіб, що піддаються ризику зараження цією інфекцією", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Росспоживнагляду у четвер.

Зазначається, що небезпека зараження людей залишається "надзвичайно високою".

За даними Росспоживнагляду, від нападів тварин у Росії щорічно страждають майже 400-450 тис. осіб, причому кожному другому з них доводиться робити вакцину від сказу, ще понад 40 тис. отримують антирабічний імуноглобулін.

З 2012 року і досі в Росії зареєстровано 30 летальних випадків після зараження вірусом сказу (гідрофобія), з них два відбулися за сім місяців поточного року - в Москві та в Амурській області, йдеться в повідомленні відомства. При цьому з січня до червня 2019 року через укуси, подряпини та ослюнення тваринами до медиків звернулися 198 тис. осіб, зокрема понад 53 тис. дітей до 14 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА