18:30 01.08.2019

Голову ДСА Холоднюка викликано на допит у справі ОАСК

2 хв читати

Голову Державної судової адміністрації України (ДСАУ) Зеновія Холоднюка викликано на допит на 11:00 9 серпня до управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

"Вам необхідно з’явитися... за адресою: вул. Борисоглібська, 18, каб. 611, м. Київ, для проведення процесуальних дій за Вашою участю як свідка в кримінальному провадженні №42014100020000046 від 25.02.2014 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 365, ч. 1 ст. 375, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190 та іншими статтями КК України", - йдеться в тексті повістки, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури в четвер.

Раніше для вручення підозр і слідчих дій у справі №42014100020000046 на п'ятницю, 2 серпня, до Генпрокуратури було викликано голову Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка, суддів ОАСК Євгена Аблова та Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка. За даними НАБУ, справа стосується можливого здійснення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям ОАСК за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні ОАСК. 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА