19:10 01.08.2019

В ЄС почали діяти нові правила щодо прекурсорів вибухівки та з протидії фінансування тероризму

2 хв читати
В ЄС почали діяти нові правила щодо прекурсорів вибухівки та з протидії фінансування тероризму

Європейська комісія (ЄК) оголосила в четвер про чергові кроки в реалізації свого проекту "Союзу безпеки", яким вводить більш суворі правила щодо вибухових речовин в ЄС і боротьби проти фінансування тероризму.

"Нові правила тепер повинні бути враховані в національних законодавствах держав-членів ЄС", - повідомила на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Міна Андрєєва.

У матеріалах ЄК наголошується, що почали діяти більш суворі європейські правила з прекурсорів вибухових речовин. Вони покликані сприяти попередженню підготовки терористичних актів, обмежуючи доступ до небезпечних речовин при одночасному посиленні контролю над продажем небезпечних хімікатів, які можуть бути використані для виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

Нові заходи, зокрема, спрямовані на впорядкування торгівлі небезпечними речовинами, зокрема, через інтернет, на обмеження доступу до них для широкого загалу шляхом видачі спеціальних ліцензій і поліпшення обміну інформацією між відповідними підприємствами та національною владою держав-членів.

Також у четвер набули чинності нові правила, що полегшують поліції і судовим органам транскордонний доступ в ЄС до фінансової інформації під час кримінальних розслідувань. Ці нові заходи полягають, зокрема, в тому, щоб дозволити структурам, які ведуть боротьбу проти корупції та відмивання грошей, мати прямий доступ до важливої банківської інформації інших країн Євросоюзу.

Як повідомляють в Брюсселі, буде також забезпечено більш тісна співпраця між відповідними національними службами, Європолом та підрозділами фінансової розвідки при надійні гарантії захисту даних відповідно до Хартії основних прав Європейського союзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА