08:15 02.08.2019

Трамп підписав указ щодо закону про хімзброю, в порушенні якого обвинувачують Росію

2 хв читати
Трамп підписав указ щодо закону про хімзброю, в порушенні якого обвинувачують Росію

Президент США Дональд Трамп у четвер підписав указ, який передбачає введення санкцій щодо країни, яка порушує закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону її застосування від 1991 року.

"Виконавчий указ наказує міністру фінансів в консультації з державним секретарем вжити наступних заходів, у разі необхідності, для здійснення санкцій, описаних в законі "Про хімічну і біологічну зброю", - йдеться в листі глави держави спікеру Палати представників, опублікованому Білим домом.

Зокрема, міністр фінансів і держсекретар повинні виступати проти "надання будь-якої позики або фінансової або технічної допомоги цій країні міжнародними фінансовими установами".

Крім того, їм ставиться в обов'язок заборонити будь-якому банку США надавати будь-які позики або кредити уряду цієї країни "за винятком позик або кредитів на цілі придбання продовольства або інших сільськогосподарських товарів або продуктів".

Раніше Politico з посиланням на двох американських чиновників повідомило, що президент США Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій щодо Росії за інцидент із застосуванням нервовопаралітичної речовини "Новічок" в британському Солсбері.

Раніше в комітеті палати представників США у закордонних справах закликали президента США Дональда Трампа перейти до другого етапу санкцій проти РФ за інцидент із застосуванням нервовопаралітичної речовини "Новічок" в британському Солсбері.

"Ми закликаємо вас негайно вжити заходів, щоб привести Росію до відповідальності за грубе застосування хімічної зброї в Європі", - йдеться в спільному листі голови комітету, демократа Еліота Енгеля та старшого республіканця в цьому комітеті Майкла Маккола від 25 липня 2019 року.

На початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новічок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці звинувачення.

Згодом держдеп США прийняв рішення про введення 27 серпня в дію проти РФ першого пакету санкцій, пов'язаних зі "справою Скрипаля". Санкції вводилися відповідно до закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону її військового застосування від 1991 року і указом тодішнього президента США Білла Клінтона 12851 від 1994 року.

Відповідно до закону, санкції вводять у два етапи. Другий етап санкцій повинен застосовуватися, якщо протягом трьох місяців Росія не надасть, на думку адміністрації США, "надійних запевнень" про відмову від використання хімічної і біологічної зброї і не буде готова допустити на свої хімічні об'єкти інспекторів ООН.

Президент Росії Володимир Путін тим часом заявляв, що санкції США щодо Москви є безглуздими і контрпродуктивними, і висловлював надію, що у Вашингтоні усвідомлюють безперспективність такої політики.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА