11:30 02.08.2019

Влада США оштрафувала п'ятьох росіян за угоди з акціями за вкраденою українцями інформацією

1 хв читати
Влада США оштрафувала п'ятьох росіян за угоди з акціями за вкраденою українцями інформацією

Окружний суд Нью-Джерсі ухвалив рішення оштрафувати п'ятьох громадян Росії на $78,5 млн за здійснення торговельних операцій із акціями на підставі прес-релізів, украдених українськими хакерами.

Скаргу Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США було направлено до суду ще в 2016 році, проте трейдери її проігнорували. Беручи до уваги відсутність відповідачів та докази, зібрані SEC, суд визнав можливим ухвалити заочне рішення, повідомляє агентство Bloomberg.

Відповідачі зобов'язані повернути $20,4 млн незаконно одержаного прибутку (плюс відсотки) і виплатити штраф у розмірі $58 млн.

На думку SEC, з 2010-го до 2014 року група хакерів отримала доступ до тисяч прес-релізів компаній, що очікували публікації на серверах Marketwired LP і PR Newswire Association LLC. Вони передавали інформацію знайомим трейдерам, які використовували її для торгівлі акціями через три належні їм компанії до оприлюднення прес-релізів.

Щодо українських хакерів ведеться окрема справа. Частина відповідачів вже досягла угод із SEC, деякі визнали свою провину.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА