13:26 01.08.2019

Спортсмен має намір за місяць подолати понад 800 км Дніпра вплав від кордону з Білоруссю до Чорного моря

3 хв читати

Український майстер спорту з плавання Михайло Романишин має намір встановити рекорд, пропливши за місяць українську ділянку Дніпра від кордону з Білоруссю до Чорного моря.

"Заплив розпочнеться 5 серпня на кордоні з Білоруссю, а фініш, орієнтовно, відбудеться через 27-30 днів у районі впадання Дніпра в Чорне море", - зазначено в прес-релізі, розданому журналістам.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер Романишин зазначив, що старт відбудеться в селі Страхолісся Київської області біля кордону з Білоруссю, фінішує він у парку Слави міста Херсона. За його словами, орієнтовна відстань, яку він має подолати, - майже 1000 км.

Заплив уздовж Дніпра є першим етапом проекту, через рік Михайло Романишин планує уплав перетнути Чорне море за маршрутом Одеса-Стамбул.

Реалізація проекту дасть змогу сформувати благодійний фонд допомоги молодим обдарованим спортсменам України та провести дослідження у сфері екології та біології.

"Проект має кілька цілей, але насамперед це привернення уваги до екологічних проблем Дніпра, популяризація спорту серед наших громадян і формування благодійного фонду для допомоги дітям", - заявив організатор проекту Максим Уракін.

До команди Михайла Романишина ввійшов заслужений тренер України з плавання Карен Абрамов. "Заплив дасть унікальну інформацію про реакції людського організму на тривалі фізичні навантаження і тривале перебування у воді. Ми вивчатимемо, наскільки людина може адаптуватися до температури води, яка нижча за температуру повітря, яким може бути психологічний стан людини, коли заплив триває близько місяця по 12 годин на день за будь-якої погоди", - пояснив Карен Абрамов.

Під час запливу команда Романишина здійснить моніторинг стану води в Дніпрі. Згідно з попередньою програмою запливу, спортсмен щодня долатиме близько 30 км і плистиме близько 12 годин.

За ним ітиме група супроводу, до якої входить його тренер, а спеціальна машина підвозитиме на певні точки спорядження для ночівлі та їжу. Супроводжуватимуть спортсмена також патрулі водної поліції.

Плавець Михайло Романишин додав, що хотів би своїм прикладом відвернути дітей від нездорових звичок і переключити їхню увагу на заняття спортом. "Для того, щоб у нашій країні продовжували з'являтися олімпійські чемпіони у плаванні та в інших видах спорту, необхідні зусилля і бізнесу, і влади, без цього населення і надалі зменшуватиметься", - сказав Михайло Романишин.

Багаторазовий учасник міжнародних змагань Ironman Дмитро Стрижов вирішив підтримати М.Романишина та проплисти разом із ним на одному з етапів проекту.

Експерти Національного реєстру рекордів України зафіксують досягнення плавця.

Наступним етапом проекту стане заплив через Чорне море від Одеси до Стамбула, який команда планує здійснити у 2020 році.

Проект підтримують провідні українські компанії, які ставлять у пріоритет питання екології та розвитку спорту: компанія Arterium, юридична компанія Revealing Information, "Консалтингова група А-95", Maxevents, інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА