14:38 02.08.2019

ЗРК "Печора" та 36 ракет, вилучені в "Рособоронекспорту" під час спроби вивезення до Еритреї, передано Міноборони України

2 хв читати
ЗРК "Печора" та 36 ракет, вилучені в "Рособоронекспорту" під час спроби вивезення до Еритреї, передано Міноборони України

Вилучені у представників РФ у березні 2019 року зенітно-ракетний комплекс С-125 "Печора" разом із 36 зенітними ракетами класу земля-повітря 5В27Д передано Міністерству оборони України, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Пам'ятаєте заарештований на одному зі складів Миколаївщини зенітно-ракетний комплекс ... у повному бойовому оснащенні, разом із супутнім обладнанням та іншим озброєнням, який намагалися незаконно перемістити через митний кордон України до держави Еритрея? ... Сьогодні Головна військова прокуратура спільно з СБУ, ДП "Укроборонсервіс" і Миколаївською митницею забезпечили фактичну передачу Міністерству оборони України зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора", - написала Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Вона додала, що "тепер ЗРК, оснащений 36 ракетами, захищатиме українську землю".

Як повідомлялося, наприкінці березня 2019 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в період з 2007 року службові особи "Рособоронекспорту" з РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємства оборонно-промислового комплексу України здійснили незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а саме 36 зенітних ракет "земля-повітря" 5B27Д, які входять до складу ракетного комплексу С-125 "Печора" в повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням. У січні 2019 року було порушено кримінальне провадження.

За словами генпрокурора, представники РФ у 2007 році намагалися за підробленими документами передати нібито до Еритреї, а можливо – й до інших країн після певних маніпуляцій із документацією для того, щоб підірвати імідж України, сучасний ракетний комплекс РФ.

У свою чергу головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, що ракетний комплекс було виявлено під час інвентаризації місць зберігання, яку проводить Військова прокуратура і СБУ, щодо наявності необлікованого військового обладнання або майна подвійного призначення. Він зазначив, що це устаткування не стояло на обліку й було знайдено в одному з морських портів України.

У СБУ зазначили, що військовий вантаж ВАТ "Рособоронекспорт" зберігався не відповідно до найменування та фактичних виробів, а тільки за кількістю тари й орієнтовною вагою. Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці, крім згаданих ракет до ЗРК С-125, додатково вилучили на території одного з морських портів гранатомети РПГ-7, РПГ-18 і РПГ-22, протитанкові міни ТМ-62М, протипіхотні міни МОН-100 і тротилові шашки загальною вагою понад 200 кг. Також було виявлено гранати до РПГ-7, упаковки порохового заряду до ПГ-7ПМ, коробки з електродетонаторами й детонатори МВЧ-62.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА