14:58 02.08.2019

Виробник бронежилетів, що постачаються Міноборони, наполягає на якості та відповідності своєї продукції всім вимогам

2 хв читати
Виробник бронежилетів, що постачаються Міноборони, наполягає на якості та відповідності своєї продукції всім вимогам

Компанія "НВП "Темп-3000", виробник бронежилетів, що постачаються Міністерству оборони України, наполягає на якості та відповідності своєї продукції вимогам технічних умов.

"Бронежилети за технічними умовами підприємства мають однаковий склад балістики з 2002 року... Виробництво їх відбувається за однією і тією самою конструкцією, яку ми робимо згідно з конструкторською документацією, що є невід'ємною частиною технічних умов", - сказав на прес-конференції засновник ТОВ "НВП "Темп-3000" Юрій Євтушенко.

Крім того, за словами Євтушенка, компанія на безоплатній основі передала Міноборони технічні умови своїх бронежилетів для того, щоб міністерство могло вносити до них зміни.

"Я так розумію, якщо змін від замовника не надходило, то жилети, напевно, повністю задовольняють Міністерство оборони", - зазначив він.

Щодо вилучення правоохоронцями бронежилетів зі складів Міноборони Євтушенко заявив, що їх необхідно було залишити на цих складах і опечатати пломбами Державного бюро розслідувань, оскільки в міністерства дотримано всі умови зберігання цих засобів захисту, на відміну від ДБР.

Керівник підприємства, зокрема, зазначив, що більше обшуків правоохоронці не проводили, крім тих, які відбулися в червні. І, за його інформацією, нікому підозри не висувалися. "Початок цієї повномасштабної дискредитації стартував з 2014 року. Нині вже п'ять років, як тривають суди. За цей час у компанії було 150 судів звичайних і чотири верховних", - констатував керівник підприємства.

Як повідомлялося, 26 червня директор ДБР Труба повідомив, що співробітники Держбюро та Генпрокуратури України провели близько 40 обшуків за місцями проживання деяких посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами.

За словами Труби, попередня сума збитків, яких зазнало Міноборони внаслідок завищення цін, становить близько 100 млн грн. Зокрема, йдеться про закупівлю 100 тис. комплектів військової форми за завищеними цінами і 20 тис. бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам. "Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - заявив Труба.

17 липня директор ГБР Роман Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не висувалися, всі бронежилети, які не відповідають вимогам, вилучило слідство. За словами Труби, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було виконано повну перевірку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА