18:05 02.08.2019

Голові ОАСК і ще трьом суддям вручили підозри

2 хв читати
Голові ОАСК і ще трьом суддям вручили підозри

Голові Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлу Вовку вручено повідомлення про підозру у втручанні в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та інших можливих злочинах.

Про це у п'ятницю пише "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

Пізніше представник прес-служби Генпрокуратури України Марина Хоменко повідомила, що, окрім Вовка, до відомства за повісткою прийшли судді ОАСК Ігор Погрібніченко та Євген Аблов і суддя Суворовського районного суду Одеси Іван Шепітко, яким також у п'ятницю було вручено підозри.

"Наразі їм усім оголошено підозру, а допити тривають відповідно до вимог КПК", - сказала Хоменко під час брифінгу біля будівлі Генпрокуратури.

За словами представника прес-служби відомства, заступник генпрокурора Сергій Кізь планує звернутися до Вищої ради правосуддя, а також до суду з клопотанням про відсторонення зазначених суддів від обійманих посад та обрання їм запобіжних заходів.

"Щодо запобіжного заходу (про який клопотатиме прокуратура - ІФ) ще вирішується", - додала Хоменко.

Як повідомлялося, Вовка викликали у п'ятницю для вручення підозри та слідчих дій до управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. На той самий день із тією самою метою до Генпрокуратури викликали суддів ОАСК Євгена Аблова й Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка.

За даними НАБУ, справа стосується можливого скоєння кримінальних правопорушень головою та деякими суддями ОАСК.

26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям ОАСК за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні ОАСК. 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА