17:32 02.08.2019

СБУ викрила масштабні розкрадання держкоштів під час реконструкції з’єднувального каналу "Тилігульський лиман - Чорне море"

2 хв читати
СБУ викрила масштабні розкрадання держкоштів під час реконструкції з’єднувального каналу "Тилігульський лиман - Чорне море"

Співробітники Служби безпеки України у рамках контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури та протидії системній корупції викрили масштабні розкрадання державних коштів, призначених на реконструкцію з’єднувального каналу "Тилігульський лиман - Чорне море"(Одеська обл.).

"Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи Регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" за результатами тендера уклали договір на виконання ремонтних робіт із місцевим підрядним підприємством, генеральним директором якого є депутат обласної ради", - повідомляє в п'ятницю прес-центр СБ України.

Після конкурсу частину робіт підрядник доручив одній із бізнес-структур регіону і перерахував на її рахунок 20 млн грн із 60 млн грн, виділених на реконструкцію. "Насправді ж фірма-субпідрядник не пов'язана з будівництвом чи реконструкцією гідротехнічних об'єктів і необхідної техніки та обладнання не мала", - зазначають у спецслужбі.

Щоб "відмити кошти", розповіли в прес-центрі СБУ, фігуранти провадження вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт і вартість використаних будівельних матеріалів. Переказані на рахунки комерційної структури бюджетні кошти згодом були переведені в готівку й привласнені.

"Унаслідок таких махінацій роботи з реконструкції були проведені неякісно, що призвело до швидкого руйнування гідротехнічної споруди та унеможливило її подальшу експлуатацію. Тому для відновлення зруйнованих об'єктів із бюджету планувалося виділити ще понад 35 млн грн цьому ж підряднику", - йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій у виконавця робіт правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, чорнові записи, бухгалтерську документацію та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

"Наразі депутату обласної ради - генеральному директору підприємства-підрядника будівництва повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, а виконавцю технічного нагляду будівництва, який визнав гідротехнічні споруди придатними до експлуатації, за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і цілодобовий домашній арештний відповідно", - інформують в СБ України.

Нині правоохоронці продовжують слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших посадових осіб, можливо причетних до розкрадання бюджетних коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА