19:06 02.08.2019

Голова ОАСК Вовк називає справу стосовно нього політичною й озвучить свою позицію після вивчення захистом підозри

2 хв читати
Голова ОАСК Вовк називає справу стосовно нього політичною й озвучить свою позицію після вивчення захистом підозри

Голова Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павло Вовк наполягає, що відкрите стосовно нього кримінальне провадження має політичний характер, й обіцяє, що після вивчення підозри його захистом представить свою позицію з цього приводу.

"…вийшов з Генеральної прокуратури України після проведення слідчих дій. Зазначу, що ГПУ професійно організувала слідчий процес. Але, на жаль, політична складова перевищує юридичну. (...) Мій захист вивчить документ по суті, і найближчим часом ми обов'язково висловимо свою позицію з цього приводу. Проте вже зараз можу сказати, що жодних звинувачень у тяжких злочинах щодо мене немає", - написав Вовк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, стара влада намагалася в будь-який спосіб встановити контроль над ОАСК, але "їй це не вдалось".

Голова суду висловив переконання, що нова влада не причетна до тиску на ОАСК, а справа проти його суддів - "особиста помста Ситника (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) та особистий інтерес Горбатюка (керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк - ІФ)".

"Фактично, це публічна розправа над незалежним судом, яка має на меті унеможливити розгляд справ, які знаходяться в ОАСК", - вважає Вовк.

Він, як і раніше, упевнений у власній правовій позиції, назвав справу безперспективною, що має намір довести у визначеному законодавством порядку.

Раніше в п'ятницю, після отримання Вовком підозри, його адвокат Михайло Ілляшев заявив, що в підозрі не йдеться про скоєння тяжкого злочину, питання про запобіжний захід наразі не стоїть. На запитання, чи буде оскаржено підозру, він сказав: "Вивчатимемо це питання".

Ілляшев вважає, що оприлюднені на спільній прес-конференції Горбатюка і Ситника відеоматеріали "ніхто не мав наміру використовувати в кримінальному провадженні", про що свідчить факт їх оприлюднення.

Як повідомлялося, в п'ятницю голові ОАСК Вовку вручено повідомлення про підозру у втручанні в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та інші можливі злочини. Йому інкримінують скоєння таких злочинів: за ч. 3 ст. 27, ст. 351-2 (організація перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, узвали або постанови), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Його заступника підозрюють за ч. 5 ст. 27, ст. 351-2 (пособництво у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 2 ст. 376. Суддю ОАСК та суддю Суворовського райсуду Одеси підозрюють за ст. 351-2, ч. 2 ст. 375 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА