20:19 02.08.2019

Суд в Києві задовольнив позов Портнова через канадські санкції і постановив стягнути близько 7 млн грн з держбюджету

2 хв читати
Суд в Києві задовольнив позов Портнова через канадські санкції і постановив стягнути близько 7 млн грн з держбюджету

Печерський районний суд Києва задовольнив позов колишнього заступника глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова про захист честі і гідності (за ініціювання канадських санкцій) і постановив стягнути на його користь з держбюджету близько 7 млн грн.

"... сьогодні суд задовольнив мій позов про стягнення збитків, яких заподіяли мені чиновники ГПУ, МЗС і посольства України в Канаді за ініціювання канадських санкцій і фальсифікацію кримінальних справ. Сума збитку - близько 300 тисяч доларів США", - написав Портнов на своїй сторінці в Фейсбук у п'ятницю.

Водночас він заявив, що не вимагатиме "жодної копійки" з українського бюджету, а має намір дочекатися, коли "казначейство стягне все гроші з заступника генпрокурора Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді Шевченка".

За словами Портнова, у понеділок він направить відповідний лист до державного казначейства "з пропозицією про координацію юридичної роботи і зобов'язанням не стягувати кошти з державного бюджету".

Зі свого боку, адвокат Олена Ісаєвська повідомила проекту "Слідство.інфо", що суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк задовольнив позов Портнова про захист честі і гідності та вирішив стягнути з держбюджету близько 7 млн грн на його користь. За словами адвоката, уряд Канади застосував санкції проти її підзахисного на підставі листа прокуратури від березня 2014 року.

У позовній заяві зазначено, що тодішні заступники генпрокурора і посол України в Канаді в листуванні з канадським урядом називали Портнова "підозрюваним", і нібито через це він потрапив до списку санкцій цієї країни. Хоча, за словами самого Портнова, в той час він не був підозрюваним у жодному провадженні. Ісаєвська сказала, що Портнов був у статусі підозрюваного, але недовго.

Як повідомлялося, в лютому 2019 року Портнов подав позови проти Міністерства закордонних справ України, Генеральної прокуратури, посольства України в Канаді та посла України в Канаді Андрія Шевченка за збереження санкцій проти нього в Канаді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА