08:57 03.08.2019

Розслідування спецпрокурора Мюллера обійшлося бюджету США майже в $ 32 млн

1 хв читати
Розслідування спецпрокурора Мюллера обійшлося бюджету США майже в $ 32 млн

Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії в американські президентські вибори коштувало майже $ 32 млн. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на Мін'юст США.

За даними міністерства, Мюллер протягом двох років витратив близько $ 16 млн на свій офіс. При цьому загальна сума витрат апарату спецпрокурора за останні півроку склала $ 6,5 млн, з яких на персонал витратили $ 4,1 млн.

Видання Politico зазначає, що на проведення самого розслідування Мін'юст виділив $ 15,3 млн. Усього за два роки на персонал апарат Мюллера витратив $ 9,7 млн.

Мюллер розслідував втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Доповідь у 448 сторінок опублікували на сайті американського Мін'юсту в середині квітня. Перевірка встановила, що передвиборчий штаб Дональда Трампа не був у змові з Москвою, проте Росія намагалася втрутитися у вибори.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначав, що доповідь є витрачанням грошей платників податків і додавав, що Москва заперечує обвинувачення у втручанні в вибори. За його словами, в документі немає жодних "аргументованих доказів".

При цьому згодом Мюллер заявляв, що Москва в соціальних мережах переважно допомагала Трампу, але в низці випадків і його суперниці Гілларі Клінтон.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА