19:26 03.08.2019

На несанкціонованій акції в Москві затримали близько 600 осіб

3 хв читати
На несанкціонованій акції в Москві затримали близько 600 осіб

На несанкціонованій акції в центрі Москви затримано близько 600 осіб, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі ГУ МВС РФ в Москві.

"У неузгодженій акції в центрі Москви взяли участь близько 1500 осіб. За різні правопорушення затримано близько 600 осіб", - сказали в МВС.

Як передають кореспонденти "Інтерфаксу", правоохоронні органи припинили несанкціоновану акцію на підтримку незареєстрованих кандидатів у Мосміськдуму в центрі Москви.

На Бульварному кільці від площі Нікітських воріт до Трубної площі людей практично немає, місця масового скупчення мітингуючих зачищені поліцією. Проте, на останній ділянці навпроти видавничого комплексу "Известия" як і раніше залишається невелика група людей, яку поліція взяла в кільце і витісняє до метро.

Поступово учасники мітингу залишають площу і спускаються в метро "Тверська", частина мітингувальників роз'їжджається на автобусах, які прибувають до зупинки. Найактивніших учасників мітингу поліцейські затримують і відводять до останнього автозаку, котрий залишився на Пушкінській площі.

На Трубній площі мітингувальників немає. Як передає кореспондент "Інтерфаксу", наразі там залишилися тільки представники преси і перехожі. На площі, як і раніше,знаходиться велика кількість співробітників ОМОН, оточення навколо площі не знято. Однак затримання вже завершені.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфаксу", більшість учасників несанкціонованої акції на Бульварному кільці - Чистопрудному, Стрітенському і Різдвяному бульварах - вже розійшлися. При цьому кількість співробітників поліції і Росгвардії на бульварах помітно зменшилася.

Водночас прохід пішоходів з цих бульварів у бік центру перекритий для пішоходів бійцями Росгвардії.

На Луб'янській площі, де спочатку планували провести несанкціоновану акцію, обстановка спокійна, скупчення громадян не спостерігається.

За підсумками кампанії зі збору підписів на підтримку кандидатів у депутати Мосміськдуми окружні виборчі комісії не зареєстрували 57 осіб, більшість з яких є незалежними опозиційними кандидатами. Після цього в Москві пройшла низка масових акцій на підтримку незареєстрованих кандидатів.

Попередня (до сьогоднішньої) акція відбулася 27 липня, за даними ГУ МВС в Москві, тоді були затримані 1074 людини. В результаті протестних акцій, зокрема, були затримані: голова ФБК Іван Жданов, незареєстрований кандидат в ММД Юлія Галяміна, опозиціонери Дмитро Гудков і Ілля Яшин - усі вони отримали покарання у вигляді адміністративного арешту.

30 липня в столичному главку Слідчого комітету (СК) повідомили про порушення кримінальної справи за ст. 212 КК (масові заворушення) і ст. 318 КК РФ (насильство щодо співробітників правопорядку). Наразі у справі проходить 10 підозрюваних, п'ятеро з яких заарештовані за рішенням суду. Фігурантами справи можуть стати ще кілька десятків людей, зокрема ті, хто нині відбуває адміністративний арешт.

Після минулої 27 липня акції прихильники опозиційних кандидатів у Мосміськдуму подали в мерію Москви заявки на проведення мітингів на їх підтримку 10 і 11 серпня. Також була подана заявка на низку пікетів на Бульварному кільці 3 серпня. Крім того, протягом тижня в соцмережах поширювалася інформація "штабу Навального в Москві" про акцію 3 серпня на Бульварному кільці.

Столична влада не дозволила проведення пікетів у зв'язку з порушенням термінів подання заявки, але узгодила обидва мітинги 10 і 11 серпня. Зі свого боку, організатори пікетів висловили намір однаково вийти на акцію 3 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА