11:38 04.08.2019

Почати розмінування мосту неможливо через відсутність гарантій безпеки з боку бойовиків - СЦКК

2 хв читати
Почати розмінування мосту неможливо через відсутність гарантій безпеки з боку бойовиків - СЦКК

У Спільному центрі контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі заявили про неможливість початку розмінування мосту в Станиці Луганській через відсутність гарантій безпеки саперам з боку бойовиків.

"Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту мосту - відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань. Відповідні запити за лінією ОБСЄ відправлені, але відповіді на отримання гарантій саме для наших фахівців та допуску їх до проведення робіт немає", – цитує слова керівника української сторони СЦКК полковника Олександра Борщівського прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook в неділю вранці.

За словами Борщевського, передусім необхідно почати роботу з розмінування територій. "Піротехнічні роботи мають відбутися не лише на прилеглих до КПВВ територіях, а й на ділянці біля зруйнованого мосту, щоб розпочати його ремонт", – сказав він.

Керівник української сторони СЦКК також зазначив, що існує розуміння з боку Спостережної місії ОБСЄ щодо вирішення цього питання. Борщевський наголосив, що поки що немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій ОРЛО про початок робіт.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

"Українська сторона надала свої пропозиції з ремонту мосту в Станиці Луганській. Досягнута домовленість про початок розмінування прилеглих до мосту територій з завтрашнього дня", - написала прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук за підсумками засідання ТКГ в Мінську.

1 серпня Станично-Луганська районна державна адміністрація повідомила про початок розмінування саперами ДСНС України території, що прилягає до зруйнованого мосту біля КПВВ "Станиця Луганська".

2 серпня, піротехнічні підрозділи ДСНС знайшли 31 міну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА