08:54 05.08.2019

США і Австралія закликали Росію і Китай до переговорів з контролю над озброєннями

1 хв читати
США і Австралія закликали Росію і Китай до переговорів з контролю над озброєннями

США і Австралія вважають, що в сфері контролю над озброєннями необхідні нові механізми і закликають Росію і Китай до переговорів з цього питання, йдеться в спільній заяві за підсумками міністерських консультацій двох країн.

"Сторони підтвердили необхідність нового етапу в сфері контролю над озброєннями, який розширить кількість держав і збройових систем, включених у відповідні угоди, і активізує зусилля зі скорочення ядерних ризиків", - йдеться в документі, текст якого надійшов в "Інтерфакс".

У ньому підкреслюється: "З цією метою, і, не виключаючи можливості нового продовження СНО, вони закликали Росію і Китай сісти за стіл переговорів і приєднатися до зусиль Сполучених Штатів з просування орієнтованого на майбутнє порядку денного в галузі контролю над озброєннями, спираючись на неминуще значення договору про нерозповсюдження ядерної зброї".

Консультації пройшли в Австралії, у них з австралійської сторони взяли участь міністр закордонних справ Маріс Пейн і міністр оборони Лінда Рейнолдс, з американської - держсекретар Майк Помпео і міністр оборони Марк Еспер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА