11:09 05.08.2019

ОАСК відкрив справу за позовом Симоненка і КПУ про скасування наказу Мін’юсту щодо невідповідності партії закону про декомунізацію

2 хв читати
ОАСК відкрив справу за позовом Симоненка і КПУ про скасування наказу Мін’юсту щодо невідповідності партії закону про декомунізацію

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка та Компартії до Міністерства юстиції України.

Як повідомляє прес-служба суду в понеділок, справу розглядатимуть за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

В ОАСК нагадали, що позивачі просять суд скасувати наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено правовий висновок комісії з питань дотримання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (про декомунізацію) щодо невідповідності діяльності, найменування та символіки Компартії України вимогам цього закону.

Як повідомлялося, Симоненко і КПУ подали позов до ОАСК у липні поточного року.

15 травня 2015 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав закон про декомунізацію ("Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки").

У липні 2015 року міністр юстиції Павло Петренко підписав накази, якими анулював статус і права Комуністичної партії України, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

"Після ухвалення законів було створено незалежну комісію, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні - КПУ, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, в найменуванні, в символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч. 2 ст. 3 закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", - заявив тоді Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА