11:09 05.08.2019

ОАСК відкрив справу за позовом Симоненка і КПУ про скасування наказу Мін’юсту щодо невідповідності партії закону про декомунізацію

2 хв читати
ОАСК відкрив справу за позовом Симоненка і КПУ про скасування наказу Мін’юсту щодо невідповідності партії закону про декомунізацію

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка та Компартії до Міністерства юстиції України.

Як повідомляє прес-служба суду в понеділок, справу розглядатимуть за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

В ОАСК нагадали, що позивачі просять суд скасувати наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено правовий висновок комісії з питань дотримання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (про декомунізацію) щодо невідповідності діяльності, найменування та символіки Компартії України вимогам цього закону.

Як повідомлялося, Симоненко і КПУ подали позов до ОАСК у липні поточного року.

15 травня 2015 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав закон про декомунізацію ("Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки").

У липні 2015 року міністр юстиції Павло Петренко підписав накази, якими анулював статус і права Комуністичної партії України, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

"Після ухвалення законів було створено незалежну комісію, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні - КПУ, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, в найменуванні, в символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч. 2 ст. 3 закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", - заявив тоді Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА