19:06 05.08.2019

Довіра європейців до ЄС сягнула найвищого за п'ять років рівня

2 хв читати
Довіра європейців до ЄС сягнула найвищого за п'ять років рівня

Позитивне сприйняття Євросоюзу його жителями досягло найвищого за п'ять років рівня; такого висновку дійшла Європейська Комісія на підставі опублікованих у понеділок даних дослідження, проведеного агентством "Євробарометр" (Eurobarometer).

"Це найкращі результати з часу опитування "Євробарометра" з червня 2014 року, проведеного до вступу на посаду голови комісії (Жан-Клода) Юнкера", - наголошується в комюніке.

Так, довіра до ЄС сягнула найвищого рівня з 2014 року й залишається вищою за довіру до національних урядів або парламентів.

Довіра до ЄС зросла у 20 державах-членах, при цьому найвищі оцінки зареєстровано в Литві (72%), Данії (68%) та Естонії (60%).

Підтримка Економічного та валютного союзу з його валютою євро побила рекорд: понад три чверті респондентів у країнах єврозони вважають найкращою єдину валюту. Загалом у ЄС, зокрема в країнах, що зберігають національні валюти, симпатія до євро є стабільною на рівні 62%.

Відповідаючи на запитання про проблеми Євросоюзу, респонденти зазначають, що головною залишається імміграція. Її називають 34% опитаних, що, однак, набагато менше, ніж три-чотири роки тому.

Зміна клімату, яку ще восени 2018 року громадяни ЄС ставили на п'яте місце серед своїх тривог, нині в їхніх очах - друга за серйозністю проблема.

Стандартне опитування Євробарометра було здійснено після виборів до Європарламенту, з 7 червня по 1 липня 2019 року, в 28 країнах ЄС і п'яти країнах-кандидатах. У державах-членах ЄС проведено 27464 інтерв'ю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА