19:30 05.08.2019

Трамп розпорядився посилити покарання за злочини на ґрунті ненависті й карати їх смертю

3 хв читати
Трамп розпорядився посилити покарання за злочини на ґрунті ненависті й карати їх смертю

Президент США Дональд Трамп, коментуючи нещодавні напади в Ель-Пасо та Дейтоні, заявив про необхідність застосовувати якомога швидше найвищу міру покарання до винних у злочинах на ґрунті ненависті та в масових убивствах.

"Сьогодні я даю вказівку Міністерству юстиції підготувати законодавство, яке гарантує: ті, хто скоює злочини на ґрунті ненависті та масові вбивства, будуть засуджені до смертної кари, й ця найвища міра покарання застосовуватиметься швидко, рішуче, без довгих років непотрібних відстрочок", - сказав він, виступаючи в Білому домі.

За його словами, адміністрація звернулася із запитом до ФБР визначити, які додаткові ресурси необхідні бюро для розслідування і запобігання таким злочинам.

Крім цього, президент закликав посилити законодавство у сфері обігу зброї та гарантувати, що особи, "які становлять загрозу для громадської безпеки, не матимуть доступу до вогнепальної зброї, а якщо вони й матимуть її, тоді щоб цю зброю можна було швидко вилучити".

При цьому Трамп послався на необхідність упровадження законів, спрямованих на запобігання насильству з застосуванням зброї. Згідно з цими законами поліція або члени сім'ї власника зброї мають право звернутися до суду, який потім може віддати розпорядження тимчасово конфіскувати зброю у власника; зброю потім можуть повернути власнику, якщо інша судова інстанція не продовжить терміну конфіскації. Наразі такі закони діють у штатах Вашингтон, Орегон, Меріленд, Каліфорнія, Вермонт, Флорида, Коннектикут, Індіана та ін.

У виступі Трамп також назвав явища, які, на думку президента, призвели до інцидентів в Ель-Пасо і Дейтоні.

"В один голос наш народ має засудити расизм, нетерпимість і білий супрематизм. Ці зловісні ідеології необхідно перемогти. Ненависті не місце в Америці", - наголосив президент.

При цьому Трамп відзначив роль інтернету в процесі радикалізації населення США та закликав припинити "звеличування насильства", звинувативши в його пропаганді комп'ютерні ігри.

"Серед них (причин насильства - ІФ) - бузувірські й жахливі комп'ютерні ігри, які нині поширені. Сьогодні дуже просто для фрустрованої молоді оточити себе (проявами - ІФ) культури, яка оспівує насильство", - додав Трамп.

У вихідні в США сталися дві надзвичайні події в Техасі й Огайо. В суботу 21-річний Патрік Крузіус улаштував стрілянину в супермаркеті Walmart в Ель-Пасо (штат Техас), де загинули 20 людей, ще 26 дістали поранень. Стрілець є вихідцем із міста, розташованого на кордоні з Мексикою, де проживає велика кількість латиноамериканців. ЗМІ повідомляли, що незадовго до атаки він написав маніфест, у якому викладав свої расистські погляди.

Уранці в неділю внаслідок стрілянини в місті Дейтоні (штат Огайо) загинули десятеро людей, зокрема й нападник, іще 16 осіб дістали поранень. Інцидент в Огайо стався менше ніж через добу після стрілянини в Ель-Пасо.

Мін'юст США наразі розглядає можливість висунути 21-річному Крузіусу обвинувачення в злочині на ґрунті ненависті, на підставі яких суд може ухвалити смертний вирок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА