08:33 06.08.2019

Китай вдасться до контрзаходів, якщо США розмістять ракети середнього радіусу дії в Індо-Тихоокеанському регіоні

2 хв читати
Китай вдасться до контрзаходів, якщо США розмістять ракети середнього радіусу дії в Індо-Тихоокеанському регіоні

Якщо США розмістять ракети середньої дальності в країнах Індо-Тихоокеанського регіону, Китай буде змушений вжити відповідних контрзаходів, заявив у вівторок директор Департаменту з контролю над озброєннями роззброєння МЗС КНР Фу Цун.

"Китай не сидітиме склавши руки, він буде змушений вжити контрзаходів, якщо Сполучені Штати розмістять ракети середньої дальності в цій частині земної кулі", - сказав дипломат на спеціальному брифінгу в відомстві.

Він, проте, не уточнив, які саме заходи прийматимуться у відповідь на дії США.

Раніше про плани розміщення звичайних ракет середньої дальності в країнах регіону повідомив міністр оборони США Марк Еспер.

Фу Цун заявив, що такі плани США викликають занепокоєння в Пекіні. Він також рекомендував країнам регіону, зокрема, Південній Кореї, Японії і Австралії, не надавати свою територію для створення там американських ракетних баз. За його словами, розміщення ракет "не служитиме інтересам національної безпеки цих країн".

Напередодні Канберра в ході візиту до Австралії Еспера і держсекретаря США Майка Помпео вже заявила, що не має наміру дозволяти США розміщувати у себе такі ракети.

Фу Цун, торкнувшись виходу США з американо-російського Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), сказав, що "це матиме негативний вплив на глобальну стратегічну стабільність", а також на безпеку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Він зазначив, що вихід США з ДРСМД став "лише приводом" для того, щоб приступити до розробки нових видів озброєнь.

За словами дипломата, якщо Вашингтон дійсно вважає, що Росія порушувала умови договору, це повинно було стати предметом переговорів.

Фу Цун підтвердив, що Китай не має наміру приєднуватися до переговорів між США і Росією щодо контролю над озброєннями, чого домагається президент Дональд Трамп.

"Не думаю, що є причини або навіть що буде справедливо чекати, що Китай на нинішній стадії візьме участь в переговорах про скорочення озброєнь", - сказав він, мотивуючи відмову тим, що американський і російський арсенали значно перевершують китайський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА