11:10 06.08.2019

Влада Дніпра має намір у суді довести законність рішення про подорожчання проїзду в електротранспорті до 6 грн

2 хв читати

Виконавчий комітет Дніпровської міської ради готується в суді доводити законність ухвалення свого рішення від 26 липня про підвищення тарифу на проїзд у міському електротранспорті до 6 грн.

Це пов'язано з постановами Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 2 серпня 2019 (у справі №160/7350/19 і у справі № 160/7311/19) про скасування рішень виконкому про підвищення тарифу з 4 до 6 грн.

Як повідомляє прес-служба міської ради Дніпра, рішення про підвищення тарифу на проїзд у міському електротранспорті виконком ухвалив відповідно до ст. 14 закону України "Про міський електричний транспорт" та ст. 28 закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Відповідно до цих законів тарифи на транспортні послуги встановлюють органи місцевого самоврядування.

Як зазначають у міськраді, подорожчання проїзду в електротранспорті Дніпра зумовлене підвищенням вартості електроенергії для підприємств.

"Наразі прибуток комунального підприємства "Дніпровський електротранспорт" від продажу квитків і проїзних становить близько 14 млн грн на місяць. При цьому електроенергія виходить 12 млн грн на місяць. Очікується, що вартість електроенергії зросте на 20-30%, тому, щоб покривати витрати на електроенергію, виникла необхідність підвищити вартість проїзду", - заявив під час прямої телефонної лінії директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев.

За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, тільки минулого року місто дотувало електротранспорт на 100 млн грн.

"Скажіть, а де мені взяти грошей? Залишитися знову в 4 гривнях, коли в Києві катають по 8, а в Маріуполі - по 7, а в Харкові - за 6? Це економіка. Звичайне планування бюджету", - зазначив у своєму відеоблозі мер Філатов.

Як повідомлялося, активісти Дніпра подали до суду заяву про те, що рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд у метро та електротранспорті з 4 до 6 грн було ухвалено з порушенням закону. За словами активістів, виконком міської ради порушив терміни, оскільки ухвалив рішення, яке було розміщене на сайті міськради лише 19 робочих днів, а не 20, як вимагає закон. Також підвищення тарифу не було здійснено відповідно до процедури регуляторного акта, вважають активісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА