20:42 06.08.2019

Суд прийняв рішення провести лінгвістичну експертизу виступу Медведчука в Санкт-Петербурзі 18 липня

2 хв читати
Суд прийняв рішення провести лінгвістичну експертизу виступу Медведчука в Санкт-Петербурзі 18 липня

Шевченківський районний суд Києва ухвалив здійснити судову лінгвістичну експертизу тексту виступу глави організації "Український вибір - право народу", глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука на прес-конференції в Санкт-Петербурзі (РФ) 18 липня цього року.

Як зазначено в ухвалі суду від 2 серпня, текст якої опублікований на сайті Єдиного реєстру судових рішень, таке рішення суд виніс за клопотанням старшого слідчого одного з управлінь Головного слідчого управління Служби безпеки України щодо проведення судової лінгвістичної експертизи в рамках кримінального провадження від 5 лютого.

Досудове розслідування встановило, що 18 липня 2019 року в Санкт-Петербурзі глава організації "Український вибір - право народу", глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) провів прес-конференцію.

Суд задовольнив клопотання старшого слідчого.

Проведення експертизи доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Експерти повинні, зокрема, встановити, чи є в тексті виступу Медведчука публічні заклики до зміни або усунення окремих посадових осіб органів державної влади; до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або ж захоплення державної влади. Крім того, фахівцям належить визначити, чи містяться в тексті даного виступу публічні заклики до зміни кордонів України, до розпалювання національної або релігійної ворожнечі тощо.

Як повідомлялося, в СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст.110 (посягання на територіальну цілісність) і ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Призначено експертизи візитів до Росії Медведчука і політика Юрія Бойка в березні і червні цього року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА