07:16 08.08.2019

Розпочався другий штурм резиденції Атамбаєва, його прихильники б'ються зі спецназом

2 хв читати

Спецназ Киргизстану здійснює другу спробу штурму будинку Атамбаєва в селі Кой-Таш під Бішкеком, повідомляє телекомпанія "Апрель".

За її даними, "коробка" спецназу попрямувала до будинку.

Прихильники екс-президента Киргизстану вступили в сутички зі співробітниками силових структур. Вони кидають у спецназ каміння.

Раніше повідомлялося, що близько тисячі прихильників Атамбаєва заблокували дорогу на під’їзді до будинку колишнього президента в селі Кой-Таш. До села прибули близько 300 співробітників спецназу МВС і ДКНБ, але прихильники Атамбаєва не давали їм проїхати до будинку Атамбаєва.

7 серпня в селі Кой-Таш у 20 кілометрах від Бішкека спецназ Держкомітету нацбезпеки проводить операцію із затримання колишнього президента Алмазбека Атамбаєва. Затримати колишнього президента в ході першої хвилі штурму не вдалося.

В ході операції постраждали 15 осіб, один із них - співробітник спецназу - помер від отриманих травм.

27 червня парламент Киргизстану 103 голосами ухвалив рішення про зняття недоторканності з Атамбаєва, водночас позбавивши його статусу екс-президента і, відповідно, імунітету від кримінального переслідування. Це сталося після того, як Генеральна прокуратура підтримала обвинувачення, висунуті парламентом проти екс-президента Киргизстану.

Серед прийнятих у провадження Генпрокуратурою епізодів, які вивчає відомство щодо причетності Атамбаєва, зазначено: незаконне збагачення, незаконне заволодіння земельною ділянкою, причетність до незаконного звільнення у 2013 році кримінального авторитета Азіза Батукаєва, корупція при модернізації ТЕЦ Бішкека на кошти китайського кредиту.

Колишній президент назвав усі обвинувачення проти нього "абсурдом" і заявив, що не має наміру брати участь у слідчих діях і приходити на допит до прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА