13:36 09.08.2019

Ситник закликав підозрюваних у справі "Роттердам+" до співпраці

2 хв читати
Ситник закликав підозрюваних у справі "Роттердам+" до співпраці

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник закликає до співпраці підозрюваних у справі "Роттердам+".

"Хотів би звернутися до всіх підозрюваних... ми їх закликаємо до співпраці", - сказав Ситник на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що більшість із них перебуває не в Україні.

"Користуючись нагодою, хотів би звернутися до всіх підозрюваних, стосовно яких учора було складено повідомлення про підозру. Ми не можемо обмежити їхню активність у Facebook, але все-таки хочемо нагадати, що є кримінальний процес, який кодекс, який передбачає способи захисту", - сказав Ситник.

За його словами, деякі з фігурантів уже понад сім місяців перебувають за межами України, але "при цьому активно пишуть у Facebook".

"Тому ми запрошуємо їх до співпраці, приїжджати і проводити процесуальні дії, а не медійні у Facebook", - наголосив Ситник.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький додав, що слідство очікує позиції сторони захисту у справі "Роттердам+". "Закликаю менше фейсбучити і більше показати юридичну позицію в процесуальному порядку", - сказав він.

Що стосується обрання запобіжного заходу, то, як нагадав Холодницький, у четвер одного з підозрюваних було затримано. "Зараз іде судове засідання в Солом’янському суді з обрання запобіжного заходу, ми просимо тримання під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн. Це член НКРЕКП", - уточнив керівник САП.

Що стосується інших фігурантів, то їх, за словами керівника САП, не затримано, оскільки вони перебувають за межами України. "Стосовно них складено підозри, їх викликано до детективів на вівторок-середу, і у разі їх нез'явлення вживатимуть заходів для їх розшуку", - наголосив Холодницький.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть викликати на допит п'ятого президента України Петра Порошенка у справі "Роттердам+", директор НАБУ зауважив, що антикоруцпійні органи "на анонсах не працюють".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА