15:12 09.08.2019

"Укроборонпром" має намір модернізувати передані Україні США патрульні катери Island

2 хв читати
"Укроборонпром" має намір модернізувати передані Україні США патрульні катери Island

ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", за власною ініціативою розпочав розробку варіанту модернізації патрульних катерів Island, які у вересні минулого року США передали Військово-Морським силам України.

Як повідомляється в прес-релізі "Укроборонпрому", модернізація катерів буде спрямована на максимальне підвищення бойової ефективності.

При цьому уточнюється, що фахівці підприємства вже отримали необхідну технічну документацію щодо катерів, яка дає змогу здійснити модернізацію з використанням усіх можливостей Island.

"Ми готуємо пропозиції, і найближчим часом вони будуть надані командуванню Військово-Морських сил. На нашу думку, проект має передбачати, що модернізація катерів Island має здійснюватися на Миколаївському суднобудівному заводі", - заявив директор-генеральний конструктор ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування" Вадим Борисов, слова якого наводить прес-служба.

Він зазначив, остаточний варіант модернізації патрульних катерів буде ухвалено після того, як ВМС України отримає широкий практичний досвід застосування Island.

У прес-релізі наголошується, що катери типу Island - швидкохідні патрульні катери Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. У вересні 2018 року два такі катери було передано США Військово-Морським силам України.

Як повідомлялося, 27 вересня на військово-морській базі у Балтиморі (штат Меріленд) у присутності президента України Петра Порошенка та віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Макаллістера відбулася урочиста церемонія передачі двох катерів класу "Айленд" (Island) Військово-Морським силам Збройних сил України.

Меморандум про передання Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко та віце-адмірал Берегової охорони США Макаллістер.

Cushing і Drummond після виведення зі складу Берегової охорони США в 2017 році перебували в законсервованому стані. Останній доковий ремонт Cushing відбувся в 2014 році, а Drummond - у 2012 році.

Drummond також раніше пройшов модернізацію за програмою "МЕР", під час якої додатково до загального обсягу ремонтних робіт (доковому ремонту, поточного ремонту пристроїв, механізмів та систем) було оновлено низку ключових вузлів, а також замінено на сучасніші ключові системи катера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА