18:20 09.08.2019

Суд зобов'язав відкрити справу проти глави СБУ Грицака і його першого заступника

1 хв читати
Суд зобов'язав відкрити справу проти глави СБУ Грицака і його першого заступника

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення, вчинені главою Служби безпеки України Василем Грицаком, його першим заступником і деякими чиновниками Головного слідчого управління (ГСУ), прокуратури та поліції Волинської області.

Це випливає з рішення суду, ухваленого 2 серпня на задоволення скарги адвоката Андрія Петришака на бездіяльність службових осіб НАБУ. Згідно з документом, відповідні відомості має бути внесено до реєстру протягом доби з моменту отримання копії ухвали чиновником НАБУ. Рішення оскарженню не підлягає.

Заяви про кримінальне правопорушення за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України подав адвокат Козак 16 липня.

Крім глави СБУ і його першого заступника - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ (цю посаду до 18 травня обіймав Павло Демчина, з 22 травня - Іван Баканов), у заяві йдеться про прокурора прокуратури Волинської області, прокурора Волинської області та його заступника, начальника ГСУ і його заступника, начальника слідчого управління Національної поліції у Волинській області та його заступника.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", до НАБУ поки що не надійшло це рішення Солом'янського райсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА