20:30 09.08.2019

У Киргизстані заарештували майно Атамбаєва і телеканал "Апрель-ТБ"

3 хв читати
У Киргизстані заарештували майно Атамбаєва і телеканал "Апрель-ТБ"

Суд у Киргизстані наклав арешт на майно екс-президента Алмазбека Атамбаєва, заарештований телеканал "Апрель", повідомили в п'ятницю "Інтерфаксу" в прес-службі МВС республіки.

"У рамках досудового провадження за рішенням суду накладено арешт на майно Атамбаєва. Рішенням суду накладено арешт на майно АТ "Медіа-Форум" і телебачення "Апрель ТБ", - заявив представник МВС.

У МВС зазначили, що в рамках досудового провадження будуть допитані прихильники Атамбаєва.

"Форум" - офісна будівля в Бішкеку, де розташовані штаб-квартира заснованої Атамбаєвим Соціал-демократичної партії (СДПК) і телеканал "Апрель", що належить екс-президенту.

Раніше в п'ятницю на допит до МВС Киргизстану як свідки були викликані депутати парламентської фракції СДПК Асель Кодуранова та Ірина Карамушкіна, а також колишній депутат парламенту республіки Равшан Жеенбеков.

Член політради СДПК Фарид Ніязов у четвер був затриманий у кримінальній справі про захоплення заручників у будинку Атамбаєва в селі Кой-Таш. Разом з ним також був затриманий начальник Народного штабу Кияс Смалієв. Інший член СДПК Кундуз Жолдубаєва, яку допитали двічі протягом доби, проходить у справі як свідок. Усі згадані вище прихильники Атамбаєва входять до створеного в кінці червня на його підтримку Народного штабу.

До МВС для допиту також був викликаний син екс-президента Киргизстану Сейітбек Атамбаєв.

Ситуація в Киргизстані була дестабілізована 7 серпня, коли в селі Кой-Таш у 20 кілометрах від Бішкека спецназ "Альфа" ДКНБ Киргизії здійснив спробу силового затримання екс-президента країни Алмазбека Атамбаєва, яка переросла в сутички з прихильниками колишнього глави держави. В результаті поранення і травми отримали 79 осіб, один спецназівець помер від вогнепального поранення.

Зіткнення продовжилися в четвер у результаті нової спроби спецназу затримати екс-президента. Після цього Атамбаєв здався співробітникам правоохоронних органів Киргизстану. Всього за два дні в селі Кой-Таш постраждали близько 100 осіб.

Разом з тим минулого четверга міліція застосувала спецзасоби для розгону прихильників Атамбаєва, які прибули на центральну площу Бішкека і до будівлі парламенту Киргизії. Близько 1,5 тис. мітингувальників були витіснені з центру киргизької столиці співробітниками МВС із використанням світло-шумових гранат і сльозоточивого газу.

У ніч на п'ятницю в Бішкеку затримані понад 40 правопорушників, четверо людей були госпіталізовані.

Всього, за даними Мінохоронздоров'я Киргизстану, в зіткненнях у киргизькій столиці і її передмістях 7-8 серпня постраждали 132 людини, 20 осіб залишаються в лікарні.

Адвокат Атамбаєва Сергій Слюсарев повідомив агентству, що екс-президент Киргизстану рішенням суду заарештований до 26 серпня. За словами адвоката, Атамбаєв підозрюється в корупції у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

27 червня парламент Киргизстану прийняв рішення про зняття недоторканності з Атамбаєва, одночасно позбавивши його статусу екс-президента, що позбавляє його імунітету від кримінального переслідування. Це сталося після того, як Генпрокуратура підтримала обвинувачення, висунуті парламентом проти екс-президента Киргизстану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА