21:05 09.08.2019

В Офісі президента погодили з профільними органами і міжнародними донорами план дій щодо впровадження проекту "еМалятко"

2 хв читати
В Офісі президента погодили з профільними органами і міжнародними донорами план дій щодо впровадження проекту "еМалятко"

В Офісі президента України в п'ятницю обговорили і узгодили з представниками профільних центральних органів виконавчої влади та міжнародних донорських проектів спільний план дій (із зауваженнями) щодо впровадження проекту "еМалятко".

"Учасники наради узгодили спільний план дій із зауваженнями, після обробки та внесення яких він буде оприлюднений", - йдеться в повідомленні на сайті президента.

"Спільний план складений на основі ваших пропозицій і містить деталізовані завдання з урахуванням конкретних термінів підключення до системи "Трембіта", розробки веб-сервісів електронної взаємодії, затвердження та реалізації форми комплексної заявки тощо. Нагадаю, що президент чекає від нас запуску проекту з 1 січня 2020 року. Цей проект чекають усі українські сім'ї з немовлятами", - підкреслив радник глави держави Михайло Федоров.

Перший заступник голови Державного агентства з питань е-врядування Олексій Вискуб зазначив, що проект "еМалятко" передбачає суттєву зміну бізнес-процесів навколо базових реєстрів і побудову складних електронних взаємодій.

Проект "еМалятко" дозволить отримати 10 послуг держави, пов'язаних із народженням дитини в одній електронній заяві одразу в пологовому будинку. Передбачено зменшення кількості необхідних візитів з 11 до 0, а кількості необхідних документів - з 37 до 1.

Реалізація ініціатив відбуватиметься за підтримки міжнародних проектів, зокрема, програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд "Східна Європа"), проекту EGOV4Ukraine (ЄС, Естонія), Офісу реформ адміністративних послуг (Канада, проект EDGE) і проекту EU4PAR (ЄС).

8 серпня було оприлюднено постанову Кабінету міністрів України "Про реалізацію експериментального проекту зі створення сприятливих умов для реалізації прав дитини", яким, зокрема, затверджено порядок надання комплексної послуги "еМалятко".

Як повідомлялося, Кабмін передбачив запуск з 1 січня 2020 року електронної послуги, за допомогою якої батьки новонароджених зможуть отримати 10 сервісів онлайн. Зокрема, йдеться про державну реєстрацію народження дитини, реєстрацію місця проживання дитини, призначення державних виплат при народженні дитини, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, внесення відомостей до реєстру платників податків, видачу посвідчень батькам багатодітних сімей та призначення допомоги дітям, які виховуються в багатодітних сім'ях і низка інших послуг.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА