18:51 10.08.2019

Опозиційний мітинг у центрі Москви завершився без пригод

2 хв читати
Опозиційний мітинг у центрі Москви завершився без пригод

Погоджений з московською владою мітинг на підтримку незареєстрованих кандидатів у Мосміськдуму завершився на проспекті Сахарова о 16:30, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Мітинг стартував після 14:00 з невеликою затримкою через проблеми зі звуковою технікою і тривав більше двох годин.

Акція відбулася без пригод. Співробітники правоохоронних органів не стали перешкоджати виступу репера Face, груп IC3PEAK і "Кровосток", хоча напередодні столична влада не дала згоди на музичний супровід акції.

Однією з учасниць акції стало погано, її оперативно доставили до автомобіля "швидкої допомоги".

Наприкінці мітингу пролунали заклики продовжити акцію "прогулянкою" Москвою, хоча правоохоронні органи неодноразово офіційно попереджали про неприпустимість таких дій та про відповідальність за них відповідно до закону. Учасник мітингу Борис Золотаревський, який виступив із таким закликом, був затриманий.

Станом на 16:00 ГУ МВС в Москві повідомляло, що кількість учасників акції складає близько 20 тисяч. За інформацією організації "Білий лічильник", яка самостійно веде підрахунок учасників подібних акцій, ця цифра перевищила 49 тисяч осіб. Московська влада дозволила мітинг з кількістю учасників до 100 тисяч осіб.

Мітинг відкрив журналіст Леонід Парфьонов, який заявив про непрозорість передвиборчої кампанії в Мосміськдуму, назвавши її "наперсточничеством чистой воды".

Парфьонов окремо зупинився на темі участі студентів в акціях опозиції, висловивши обурення діями керівників низки вузів, які пригрозили молодим людям відрахуванням.

Незареєстрований кандидат Сергій Мітрохін, який висувався в Мосміськдуму від "Яблука", заявив, що "протест повинен стати більш політичним і мати чіткі вимоги". Він зажадав допустити до виборів усіх кандидатів, що зібрали підписи, і відпустити всіх затриманих на минулих акціях.

Ведуча і заявник мітингу на підтримку незалежних кандидатів Ельвіра Віхарева розповіла про провокаційні повідомлення, які розсилалися напередодні акції від імені організаторів мітингу.

Раніше організатори мітингу розмістили в зв'язку з цим повідомлення в Фейсбуці, в якому йшлося: "Напередодні нашого мітингу багатьом москвичам прийшли СМС із закликом приєднуватися до якогось "мобільного протесту", вступати в "анонімні силові групи". "Ми закликаємо учасників мітингу ігнорувати провокаційні заклики. Ми за ненасильницький масовий протест", - наголошувалося в заяві.

На мітингу на підтримку незалежних кандидатів виступили близькі затриманих опозиціонерів, зокрема, дружина Дмитра Гудкова (відбуває адміністративний арешт), Валерія, а так також мати арештованого за обвинуваченням в участі в масових заворушеннях Данила Конона. Вона подякувала всім, хто допомагає її родині фінансово і юридично, а також поручився за її сина.

Муніципальний депутат Олена Філіна виступила від імені затриманої на 15 діб Юлії Галяміної і закликала скасувати вибори 8 вересня. Також на мітингу звучали заклики до проведення виборів мера міста, до відставки столичної влади і голови Мосміськдуми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА