07:03 12.08.2019

Швидкість кліматичних змін наростає, людство не встигає підготуватися - колишній віце-президент США Гор

2 хв читати
Швидкість кліматичних змін наростає, людство не встигає підготуватися - колишній віце-президент США Гор

Процеси зміни клімату Землі прискорюються, і людство не встигає за ними, заявив в інтерв'ю ABC News колишній віце-президент США Альберт Гор.

"У нас є погані і хороші новини. Проблема (з кліматом - ІФ) відбувається швидше, ніж ми мобілізуємося для її вирішення. Однак ... у нас спостерігається зростання екологічного активізму", - сказав Гор.

Він підкреслив, що кліматичні зміни - глобальна криза, для вирішення якої потрібно міжнародне співробітництво під егідою США.

"США, і тільки США, можуть надати необхідне лідерство, щоб згуртувати народи світу і зробити правильні речі", - зазначив Гор.

За його словами, він покладав надії на республіканську адміністрацію президента Дональда Трампа в плані реагування на загрози кліматичних змін; проте в підсумку ця американська адміністрація не виправдала його очікувань.

Альберт Гор - віце-президент США з 1993 до 2001 року - відомий діяльністю з охорони навколишнього середовища. У 2007 році фільм Гора "Незручна правда" про вплив людини на клімат отримав два "Оскара" (як найкраща документальна стрічка і за кращу оригінальну пісню).

Зі свого боку Дональд Трамп відомий своїм скептицизмом щодо питання зміни клімату. Він, зокрема, в 2017 році вивів США з Паризької кліматичної угоди 2015 року.

Паризька хартія зобов'язувала США до 2025 року скоротити викиди парникових газів на 26-28% у порівнянні з рівнем 2005 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА