07:38 12.08.2019

Анкара не дозволить США перешкодити підготовці операції в Сирії на схід від Євфрату

1 хв читати
Анкара не дозволить США перешкодити підготовці операції в Сирії на схід від Євфрату

США не вдасться зупинити плановану Туреччиною операцію проти бойовиків на східному березі Євфрату в Сирії, заявив глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу.

"Туреччина не дозволить США зупинити процес (підготовки - ІФ) до операції на схід від Євфрату, як вони зробили у випадку з Манбідж", - цитує міністра агентство "Анадолу".

"Ми (Туреччина - ІФ) за всяку ціну очистимо від терористів Робочої партії Курдистану і "Загонів народної самооборони" зону на схід від Євфрату, як ми зробили в Сирії в Афріні і Джераблусі", - додав міністр.

Раніше в серпні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв провести контртерористичну операцію на сирійській території на східному березі Євфрату.

У відповідь глава Пентагону Марк Еспер заявив, що США мають намір запобігти односторонній військовій операції Туреччини на півночі Сирії.

В результаті Туреччина і США цього тижня, після декількох місяців консультацій, досягли угоди про початок створення зони безпеки в Сирії на кордоні з Туреччиною.

Туреччина, яка бажає захистити свої кордони від курдських "Загонів народної самооборони", яких в Анкарі вважають терористичними, хоче, щоб зона безпеки йшла на десятки кілометрів углиб території Сирії. Крім того, Туреччина наполягає на тому, щоб усі сили "Загонів народної самооборони" вивели з цієї зони, а їх об'єкти зруйнували.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА