12:08 12.08.2019

У День Незалежності України з ініціативи ветеранів і волонтерів відбудеться Марш захисників України

2 хв читати
У День Незалежності України з ініціативи ветеранів і волонтерів відбудеться Марш захисників України

Представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення в День Незалежності, 24 серпня, Маршу захисників України.

"Два місяці тому ми звернулися тоді ще до Адміністрації президента України з запитом, як святкуватиметься День Незалежності й чи буде проведено військовий парад. Нам відповіли, що указ не видано. Ми цю відповідь оприлюднили. Патріотична спільнота в усій Україні почала майже синхронно самоорганізовуватися з метою громадського параду. Суть проста - люди, які захищали, захищають і захищатимуть Україну, є людьми, від яких залежить незалежність України, відповідно, в День Незалежності саме вони стають прицілом суспільної уваги", - розповів член Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України, представник оргкомітету Антон Колумбет на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він додав, що про організований Офісом президента марш дізналися з прес-релізу на сайті глави держави.

"Ініціатива наша аполітична, ми не за конкретного політика, владу або проти них. Ми патріоти країни, які хочуть пройти центральними вулицями міста в День Незалежності й довести своїм побратимам на фронті, що ми готові до них приєднатися в будь-який момент", - запевнив Колумбет.

Організатори повідомили, що марш розпочнеться від столичного парку імені Тараса Шевченка 24 серпня о 9:00. Першими пройдуть сім'ї загиблих військовослужбовців і ветерани з інвалідністю. Далі колона пройде до Бессарабської площі, звідки йтиме вул. Хрещатик.

Планується, що о 9:30 колона вирівняє стрій біля ЦУМу і продовжить рух, щоб о 10:20 прибути на Майдан Незалежності й розпочати шикування для завершальної частини маршу.

"Відбудеться колективне виконання гімну України та фотосесія. Після офіційної частини маршу всі охочі піднімуться до Михайлівської площі, де відбудеться вшанування пам'яті загиблих воїнів хвилиною мовчання, покладання квітів, урочистий молебень за загиблими в бою", - зазначають в оргкомітеті.

Організатори повідомляють, що після молебня відбудеться концерт, організований "Музичним батальйоном".

Очікується, що в марші візьмуть участь понад 7 тис. ветеранів з усієї України, 1,5 тис. цивільних осіб, близько 500 військових волонтерів, а також капелани, яких очікується близько ста осіб.

У свою чергу засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега розповів, що фонд допомагатиме у зборі коштів на проведення маршу.

Як повідомлялося, в Офісі президента України узгодили план святкових заходів з нагоди 28-ї річниці незалежності України, який передбачає хвилину мовчання за загиблими захисникам країни, музичний флешмоб і марш за участю воїнів і ветеранів.

У заході разом із президентом України Володимиром Зеленським та його сім'єю візьмуть участь рідні та близькі загиблих захисників незалежності України, ветерани АТО, діти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА