16:47 12.08.2019

Слідчі ДБР здійснюють обшуки на митницях і постах ДФС

2 хв читати
Слідчі ДБР здійснюють обшуки на митницях і постах ДФС

Державне бюро розслідувань (ДБР) виявило причетність співробітників митниць до протиправної схеми з податковими кредитами, наразі здійснюються сім обшуків на митницях Державної фіскальної служби (ДФС) України та митних постах, повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

"Є свіжа інформація щодо обшуків у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області. Під час розслідування встановили причетність до протиправної схеми співробітників митниць. (...) Саме зараз слідчі ДБР здійснюють сім санкціонованих обшуків на митницях ДБР, митних постах і відділах митного оформлення", - написала Варченко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Вона нагадала, що на початку липня слідчі Центрального апарату ДБР викрили протиправну схему, в якій брали безпосередню участь співробітники ДБР. "Вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі "послуги" свій відсоток. Як наслідок, діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 млн грн", - навела подробиці Варченко.

За її словами, роль митників зводилася до того, що вони навмисно занижували митну вартість транспортних засобів, які імпортували за підробленими документами: зазначали недостовірні дані про відправника та одержувача, а також маніпулювали з інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості.

Кримінальне провадження розслідується за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)), ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.4 ст.358 (використання завідомо підробленого документа), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА