18:02 12.08.2019

Радник т.в.о. глави СБУ повідомив про розробку безкоштовної системи повідомлень про зміну власника

2 хв читати
Радник т.в.о. глави СБУ повідомив про розробку безкоштовної системи повідомлень про зміну власника

 Співзасновник мonobank і радник т.в.о. глави Служби безпеки України Дмитро Дубілет розкрив деталі розробки реформи щодо боротьби з рейдерством, йдеться, зокрема, про безкоштовну систему повідомлення громадян про можливі рейдерські захоплення майна.

"В Україні є десятки схем, за якими у вас можуть віджати нерухомість або бізнес. Кожну з цих схем ми розкладаємо на атоми і дивимося, як "запатчити" на законодавчому та технічному рівнях... Загалом наразі ми працюємо десь за 20 напрямами. У цьому пості я опишу лише один. Ми хочемо створити систему, яка повідомлятиме громадян про те, що їхнє майно переходить комусь іншому", - написав Дубілет на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, система дасть змогу громадянам і бізнесу безкоштовно підписуватися на повідомлення про те, що їхня нерухомість або бізнес змінюють власника. На відміну від наявних сервісів ця система має бути безкоштовною і поширюватися на широке коло майна.

"Яким простим сервіс підписки не був би, більшість громадян на нього не підпишеться. Тому ми ставимо перед собою завдання навчитися надсилати їм повідомлення в будь-якому разі", - зазначив Дубілет.

Через відсутність реєстру з контактною інформацією громадян опрацьовується варіант інтегрування системи в Бюро кредитних історій, пояснив радник т.в.о. глави СБУ.

"Одночасно ми хочемо дати громадянам можливість загальмувати таку угоду. Наприклад, шляхом спрощення процедур подання скарги до антирейдерської комісії при Мін'юсті. Втім, ми розуміємо, що це може призвести до зловживань і з боку продавців, так що впроваджуватимемо акуратно", - додав Дубілет.

Як повідомлялося, команда президента Володимира Зеленського має намір презентувати законопроект про відкриття ринку землі в серпні з перспективою ухвалення його в цьому році (з попередньою умовою перехідного періоду до 10 місяців). Однак перед відкриттям ринку землі, вважають в Офісі президента і партії "Слуга народу", слід прийняти низку превентивних заходів, як заходи щодо боротьби з рейдерством, забезпечення доступного фінансування фермерів.

Як уточнив новообраний народний депутат України від партії "Слуга народу" Денис Малюська, відбуваються консультації з експертами та фахівцями галузі щодо моделі ринку землі. Фінального рішення поки що немає, проте, на його думку, є всі підстави відкрити земельний ринок і для фізичних, і для юридичних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА