20:30 12.08.2019

Британці готуються до Brexit: запасаються харчами і ліками

2 хв читати
Британці готуються до Brexit: запасаються харчами і ліками

Кожен п'ятий британець запасає їжу, напої і ліки на тлі побоювань, що Велика Британія може вийти з ЄС без угоди з Брюсселем, повідомляє в понеділок газета The Guardian з посиланням на дослідження фінансової організації Premium Credit.

За її даними, кожен, хто робив запаси на випадок проблем із Brexit, вже витратив додаткові 380 фунтів стерлінгів на їжу, напої і ліки. Всього британці витратили близько 4 млрд фунтів стерлінгів, зазначає The Guardian.

Раніше компанії, що працюють у Великій Британії, неодноразово попереджали, що Brexit без угоди може призвести до короткочасних перебоїв у поставках товарів до Великої Британії.

Запаси роблять не тільки рядові британці, а й самі компанії. Так, минулого тижня компанія Pets at Home, найбільший ритейлер зоотоварів у Британії, повідомила, що вона запасається кормами для тварин. Мережа ресторанів Domino's Pizza повідомила, що запасається соусами.

Крім того, в очікуванні Brexit забезпечені британці стали ввозити в країну більше автомобілів класу люкс. Так, у минулому році, за даними компанії Boodle Hatfield, до Великої Британії імпортували 3,8 тис. люксових автомобілів, що на 16% більше, ніж роком раніше. У компанії пояснили, що таке збільшення попиту на дорогі автомобілі пов'язане з можливим зростанням мит у разі жорсткого Brexit.

Велика Британія готується вийти з Євросоюзу 31 жовтня 2019 року. Британський парламент так і не прийняв угоду про Brexit, узгоджену минулим прем'єр-міністром країни Терезою Мей з Брюсселем. Нинішній прем'єр Борис Джонсон готовий внести зміни в угоду, щоб провести її через парламент, однак Брюссель неодноразово заявляв, що не має наміру заново вести переговори за пунктами, які не влаштовують політиків у Великій Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА