08:11 13.08.2019

Аеропорт Гонконгу, який відновив роботу після акцій протесту, змінює розклад

2 хв читати
Аеропорт Гонконгу, який відновив роботу після акцій протесту, змінює розклад

Міжнародний аеропорт Гонконгу змінить розклад рейсів у вівторок після відновлення авіасполучення, повідомляється на сайті повітряної гавані.

Через заворушення і присутності в терміналах аеропорту учасників протестних виступів скасовано понад 200 рейсів.

У понеділок адміністрація аеропорту Гонконгу прийняла рішення скасувати всі рейси у зв'язку з масовими акціями протесту на його території. Демонстрації в аеропорту тривали чотири дні, за повідомленням представника місцевої поліції в понеділок кількість протестуючих досягла 5 тис. людей.

Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем заявила у вівторок, що "протизаконні дії під виглядом боротьби за свободу" руйнують принципи верховенства закону. За її словами, для відновлення нормальної діяльності в місті, яке є одним з найбільших в Азії фінансових центрів, потрібен тривалий час.

Напередодні офіційний Пекін заявив, що заворушення мають ознаки терористичної діяльності.

"Радикально налаштовані протестувальники не раз використовували особливо небезпечні способи для нападу на поліцейських, що вже є серйозним злочином, а також має перші ознаки тероризму", - заявив представник канцелярії Держради КНР у справах Гонконгу і Макао Ян Гуан.

Масові протести почалися в Гонконзі в першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки до закону про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних у скоєнні злочинів в материкову частину Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів, а також відсторонення голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА