08:31 13.08.2019

Суд відпустив під заставу екс-главу відділу НКРЕКП Ревенка

2 хв читати
Суд відпустив під заставу екс-главу відділу НКРЕКП Ревенка

12 серпня Солом'янський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід одному з фігурантів справи "Роттердам +" колишньому начальнику відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Тарасу Ревенку на заставу в 5 млн. грн., повідомляє "5-й канал".

"Ексначальнику відділу енергоринку НКРЕКП Тарасу Ревенку прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інкримінують причетність до розробки самої формули "Роттердам + " в 2016 році. Прокурори клопотали про арешт на 60 діб або заставу в 5 млн грн", - йдеться в повідомленні, на сайті "5 каналу" в понеділок увечері.

Суму застави прокурори САП пояснювали шкодою, завданій державі - заявляють про суму збитку близько 19 млрд грн. Зобов'язаний не покидати меж Києва без дозволу слідства, прибувати в міліцію на першу вимогу і утримуватися від спілкування з робітниками НКРЕКП щодо обставин кримінального провадження.

Як повідомлялося, в кінці квітня 2016 року НКРЕКП почала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) 8 серпня повідомили про підозру шести особам, включно з екс-главою НКРЕКП Дмитром Вовком і екс-членом комісії Володимиром Євдокимовим. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлені співробітники компанії "ДТЕК".

Директор НАБУ Артем Ситник 9 серпня закликав до співпраці підозрюваних у справі "Роттердам +". Він нагадав, що більша частина з них не в Україні.

Керівник САП Назар Холодницький зазначив, що слідство чекає позиції сторони захисту у справі "Роттердам +".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА