07:29 14.08.2019

Італійський сенат відмовився проводити 14 серпня голосування щодо довіри уряду

2 хв читати
Італійський сенат відмовився проводити 14 серпня голосування щодо довіри уряду

Сенат Італії відмовився у вівторок проводити 14 серпня голосування про недовіру прем'єр-міністру Італії Джузеппе Конте, повідомляють у вівторок італійські ЗМІ.

Відповідну пропозицію висувала партія Сальвіні "Ліга", спільно з "Уперед, Італіє" Сильвіо Берлусконі, а також "Братами Італії" Джорджи Мелоні.

Проти ініціативи виступили "Рух 5 зірок" і "Демократична партія", пообіцявши, що вони будуть голосувати проти неї й надалі, повідомляє агентство АНСА.

Водночас, сенатори висловилися на підтримку того, щоб Джузеппе Конте виступив перед ними 20 серпня з оцінкою ситуації, в якій опинилася правляча коаліція.

Сальвіні раніше у вівторок закликав якомога швидше проголосувати за проектом скорочення кількості сенаторів і депутатів в італійському парламенті, і одразу після цього провести дострокові вибори.

Сальвіні підкреслив, що його партія готова проголосувати за скорочення кількості депутатів і сенаторів вже на наступному тижні.

Реформа, запропонована "Рухом 5 зірок", повинна скоротити кількість членів палати депутатів з 630 до 400, а сенаторів - з 315 до 200. Новий закон буде застосовуватися при першому ж розпуску парламенту, але не раніше, ніж через 60 днів після набуття ним чинності.

Партія "Ліга" Сальвіні минулого тижня закликала сенат країни висловити вотум недовіри прем'єр-міністру Джузеппе Конте. Сальвіні заявляв, що в Італії повинні бути проведені дострокові вибори в зв'язку з відсутністю в парламенті більшості. Сальвіні також звернувся із закликом до прем'єра Італії Джузеппе Конте переконатися в тому, що в італійському парламенті дійсно відсутня більшість.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА