08:05 14.08.2019

Адвокат: Порошенка викликають на поліграф для того, щоб приховати відсутність доказів у слідства

2 хв читати
Адвокат: Порошенка викликають на поліграф для того, щоб приховати відсутність доказів у слідства

Адвокат п'ятого президента, лідера партії "Євросолідарності" Петра Порошенка Ігор Головань вважає, що слідство використовує влаштований навколо поліграфа ажіотаж з метою приховати відсутність у нього доказів у справах, де Порошенко проходить як свідок, повідомила прес-служба політсили.

"Петро Порошенко двічі відвідував слідчих ДБР як свідок у справах "Кузні" і "телеканалу "Прямий". Надав вичерпні свідчення. Нинішня історія з поліграфом - виключно піар-хід, який має ще на деякий час приховати відсутність у слідства будь-яких доказів будь-яких злочинів або навіть правопорушень", - йдеться в коментарі Голованя, яке має в розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, питання слідчих самі по собі підтверджували той простий факт, що провадження порушені при відсутності події будь-якого злочину.

"Щоб приховати це, слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) забороняють нам коментувати допити. Справи про ухилення від сплати податків доводяться документами", - сказали в прес-службі.

Зазначається, що Порошенко публічно заявляв, що не довіряє ДДБР, оскільки слідчі показали свою упередженість і необ'єктивність і готовий проходити поліграф у прямому ефірі телеканалу "Прямий".

Окрім того, в партії вимагають притягнути до відповідальності Андрія Портнова за надання завідомо неправдивих відомостей.

"Йти назустріч примхам кремлівського ініціатора і упереджених слідчих Петро Порошенко не буде. І я, як адвокат, потурати піар-іграм Кремля і ДБР не буду рекомендувати. Ми вимагаємо притягнути до відповідальності пана Портнова за надання завідомо неправдивих відомостей", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит п'ятого президента України Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) із застосуванням поліграфа.

12 серпня після допиту Порошенка в ДБР як свідка у справі про можливе ухилення від сплати податків під час придбання телеканалу "Прямий" директор Держбюро Роман Труба повідомив, що наступний допит Порошенка може проводитися з використанням поліграфа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА