09:00 14.08.2019

Трамп вважає, що безпечні вибори в США неможливі без пред'явлення виборцями ID-карт

2 хв читати
Трамп вважає, що безпечні вибори в США неможливі без пред'явлення виборцями ID-карт

Президент США Дональд Трамп заявив, що Конгрес не повинен розглядати будь-яку "остаточну угоду" про безпеку виборів, яка не містить пункту про обов'язкове надання виборцями ID-карт.

"Жодна дискусія про безпеку виборів не повинна проходити без попереднього погодження з тим, що посвідчення особи (ідентифікація) виборця має відігравати дуже важливу роль у будь-якій остаточній угоді. Без пред'явлення ID виборця все це безглуздо!" - написав Трамп у Твіттері.

Повідомлення президента США з'явилися тоді, коли демократи посилили тиск на лідера сенатської більшості Мітча Макконнелла із закликом прийняти два законопроекти "Про безпеку виборів", які вже були підтримані в Палаті представників США.

Зокрема, законопроекти передбачають використання паперових бюлетенів, фінансування комісії з надання допомоги в проведенні виборів, а також зобов'язують кандидатів, посадових осіб виборчих кампаній і членів їх сімей повідомляти ФБР, якщо іноземні уряди пропонують їм допомогу.

Демократи поновили свої заклики до Сенату підвищити безпеку виборів після того, як колишній спецпрокурор Роберт Мюллер, котрий проводив розслідування передбачуваного втручання Росії в президентські вибори США в 2016 році, заявив під час слухань в Конгресі минулого місяця, що Москва спробує втрутитися у вибори 2020 року.

"Свідчення Мюллера були гучним закликом до безпеки виборів. Свідоцтво Мюллера має бути тривожним сигналом для кожного американця, демократа, республіканця, ліберала, консерватора, що чесність наших виборів поставлена на карту. (...) Це все про майбутнє цієї країни", - сказав тоді лідер сенатської меншості Чак Шумер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА