13:46 14.08.2019

Адвокат Дронова, обвинуваченого в смертельній ДТП у Харкові, просить скасувати вирок і закрити справу стосовно його підзахисного

3 хв читати
Адвокат Дронова, обвинуваченого в смертельній ДТП у Харкові, просить скасувати вирок і закрити справу стосовно його підзахисного

Адвокат Сергій Перепелиця, що захищає Геннадія Дронова, обвинуваченого в ДТП у центрі Харкова, внаслідок якої у жовтні 2017 року загинули шестеро осіб, просить скасувати вирок суду першої інстанції і закрити кримінальне провадження щодо його підзахисного.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час засідання Харківського апеляційного суду в середу Перепелиця мотивував свої вимоги тим, що, на його думку, вину Дронова не доведено. Адвокат посилався на процесуальні порушення, яких, як він вважає, було допущено під час розгляду справи в суді першої інстанції, зокрема що стосуються зміни обвинувального акта, допиту експертів тощо.

Дронов повністю підтримав вимоги свого адвоката.

Раніше в середу адвокат іншої обвинуваченої в цьому ДТП Олени Зайцевої Юлія Плетньова просила суд пом'якшити покарання її підзахисній та засудити її до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на два роки, а також призначити їй випробувальний термін на розсуд суду.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням Дронова. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно Зайцевої та Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Під час дебатів держобвинувачення зажадало визнати Зайцеву та Дронова винними за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинуло кілька осіб) КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном десять років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, а цивільні позови постраждалих задовольнити в повному обсязі. Захист Дронова зажадав визнати його невинуватим з огляду на недоведеність складу злочину. Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд під час призначення покарання врахувати пом'якшувальні обставини (розкаяння та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали стосовно автошколи, де навчалася Зайцева, було виділено в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними і засудив обох до максимальних термінів позбавлення волі, передбачених статтею (по десять років), і позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки.

Апеляційні скарги на вирок Київського райсуду Харкова подали Зайцева та її адвокат Юлія Плетньова, а також другий обвинувачений Геннадій Дронов і його адвокат Сергій Перепелиця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА