14:46 14.08.2019

Суд продовжив зобов'язання керівника компанії "Енергомережа" Крючкова до 29 серпня, але постановив зняти електронний браслет

2 хв читати
Суд продовжив зобов'язання керівника компанії "Енергомережа" Крючкова до 29 серпня, але постановив зняти електронний браслет

Солом'янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурора в кримінальному провадженні щодо завдання збитків державі, фігурантом якого є колишній народний депутат, керівник холдингової компанії "Енергомережа" Дмитро Крючков, - йому продовжили зобов'язання в запобіжному заході до 29 серпня, скасувавши при цьому носіння електронного засобу контролю.

Відповідне рішення ухвалено 25 липня, його текст оприлюднено на сайті Єдиного реєстру судових рішень 13 серпня.

"Слідчий суддя постановив клопотання прокурора задовольнити частково. Продовжити до 29 серпня 2019 року термін застосування щодо підозрюваного ОСОБА_1 (йдеться про Крючкова - ІФ) на період дії запобіжного заходу у вигляді застави таких додаткових зобов'язань: прибувати до детектива, прокурора або до суду за кожної вимоги, не виїжджати з Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи", - йдеться в резолютивній частині рішення суду.

Крім того, підозрюваний має здати на зберігання в Державну міграційну службу України свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд до країни.

Крючков зобов'язується утримуватися від спілкування, що стосується кримінального провадження, з іншими підозрюваними у справі.

"У продовженні терміну дії зобов'язання носити електронний засіб контролю відмовити", - постановив суд.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Крючкова підозрюють у завданні шкоди державі на суму понад 346 млн грн (ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України).

Його затримали в Німеччині 14 липня 2018 року, але незабаром випустили під заставу. Проте згодом Д.Крючков погодився на процедуру екстрадиції та знову був ув'язнений.

15 квітня детективи НАБУ в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) затримали екстрадируваного в Україну з Німеччини Крючкова.

17 квітня Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 45 діб з альтернативою застави сумою 7 млн грн.

19 квітня заставу було внесено, 22 квітня Крючкова звільнили з-під варти.

Наприкінці квітня на Крючкова наділи електронний браслет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА