20:06 14.08.2019

Кличко свідчив в НАБУ у справі про можливу пропозицію хабара в $ 20 млн Богдану

2 хв читати
Кличко свідчив в НАБУ у справі про можливу пропозицію хабара в $ 20 млн Богдану

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) дав свідчення в кримінальному провадженні, відкритому за його зверненням щодо можливої пропозиції деякими особами хабара в $ 20 млн керівнику Офісу президента України Андрію Богдану.

"Сьогодні свідчив в НАБУ в кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної заяви керівника Офісу президента Андрія Богдана про нібито пропозиції йому якимись особами хабара в 20 млн дол. Нібито від мого імені", - написав Кличко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

Він підкреслив, що подібні висловлювання керівника Офісу президента підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів.

"Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не звернувся одразу до правоохоронних органів, а вийшов з "яскравими" заявами на прес-конференцію? Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Інакше заява Андрія Богдана є брехливою і наклепницькою", - написав мер Києва.

Кличко висловив надію, що НАБУ розслідує опубліковану інформацію і "суспільство дізнається правду".

Як повідомлялося, Офіс президента України звернувся до Кабінету міністрів з проханням внести подання на звільнення голови КМДА Кличка.

Зі свого боку, Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці і відсторонення його з посади голови КМДА, такими, що суперечать законодавству і додав, що має намір відстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він підкреслив, що поділ посад і введення в столиці "двовладдя" є антиконституційним.

30 липня Богдан на прес-конференції заявив, що до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" Києва і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл, але при цьому не робити кроків щодо зміни глави КМДА. При цьому Богдан сказав, що не був готовий до такої зустрічі, і йому не вдалося зафіксувати розмову.

1 серпня мер Києва Віталій Кличко звернувся до НАБУ з проханням відкрити кримінальне провадження за заявою Андрія Богдана стосовно пропозиції йому деякими особами хабара.

І 5 серпня НАБУ повідомило, що детективи почали розслідування за фактами, викладеними в заяві мера Кличка щодо можливого вчинення кримінального корупційного правопорушення з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА