08:07 15.08.2019

Ракетні запуски Північної Кореї загрожують американським військам в Азії і союзникам США

1 хв читати
Ракетні запуски Північної Кореї загрожують американським військам в Азії і союзникам США

Останній пуск балістичної ракети, здійснений КНДР, є порушенням резолюцій РБ ООН і становить загрозу безпеці Південної Кореї, Японії і розміщених в Азії американських військових, заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон.

"Остання випробувана ракета, яку ми визначили як KN 23, на нашу думку, за своїми параметрами дальності польоту може, ймовірно, вражати цілі на всій території Південної Кореї і частини території Японії. Це, звичайно, загрожує і нашим силам, розміщеним там", - сказав він в інтерв'ю "Голосу Америки".

Водночас Болтон сказав, що, хоча випробування Північною Кореєю балістичних ракет малої дальності суперечать резолюціям РБ ООН, вони не порушують обіцянок північнокорейського лідера Кім Чен Ина президенту Дональду Трампу на першому саміті США-КНДР в Сінгапурі.

Раніше міністр оборони США Марк Еспер пояснив журналістам, що США все ж віддають пріоритет дипломатичному вирішенню північнокорейської проблеми, тому уникають жорсткої реакції на ракетні пуски Пхеньяна з побоювань, що це може нашкодити переговорному процесу.

Болтон торкнувся перспектив діалогу з Північчю, висловивши надію, що переговори на робочому рівні "скоро відновляться".

"У нас не було дійсно ніяких предметних переговорів на робочому рівні з Північною Кореєю відтоді, як президент зустрівся з Кім Чен Ином у демілітаризованій зоні між двома Кореями", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА