11:07 15.08.2019

Гримчак і його спільник вимагали хабара за вплив на посадових осіб Мінкультури та КМДА - Генпрокуратура

2 хв читати
Гримчак і його спільник вимагали хабара за вплив на посадових осіб Мінкультури та КМДА - Генпрокуратура

 Затримані заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак і його спільник вимагали хабара за обіцянку вплинути на суддів Верховного Суду, а також за вплив на посадових осіб Міністерства культури України та Київської міськдержадміністрації, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

"За результатами попереднього розслідування з’ясовано, що ці особи, за обіцянку забезпечити вплив на суддів ВСУ (Верховного Суду - ІФ) щодо ухвалення рішення на користь зацікавленої особи, а також за здійснення впливу на відповідних посадових осіб Мінкультури та КМДА, шляхом використання своїх службових повноважень, вчинили злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, загальною сумою $1,1 млн", - написав спікер Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

Він нагадав, що 14 серпня під час отримання частини коштів сумою $480 тис. Гримчака та його довірену особу О. затримали. Їх підозрюють у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ), уточнив Лисенко. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру й обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 14 серпня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури затримали Гримчака та його помічника за вимагання хабара розміром $1,1 млн.

"Зазначені особи нібито за здійснення ними впливу на ухвалення рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду загальною сумою $1,1 млн", - повідомили в НАБУ.

У прес-службі СБУ повідомили, що у Гримчака проводився обшук.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб заявило про те, що затримання Гримчака не стосується діяльності міністерства і не пов'язане з виконанням ним посадових обов'язків як заступника міністра. В міністерстві уточнили, що повідомлення про затримання "помічника заступника міністра" не є коректним, оскільки у штатному розкладі МінТОТ немає посади "помічник заступника міністра".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА